Rouw- en verlies coach Yasmin Benhizia

Begin 2019 had ik mijzelf de opdracht gegeven om mijn passie te vinden. Dit was geen makkelijke taak, want hoe weet je wat je echt leuk vindt om te doen? Om die vraag te kunnen beantwoorden, moest ik eerst mezelf goed leren kennen. Na een tijdje in rondjes te hebben gelopen, wist ik het antwoord. Ik wilde rouw- en verlies coach worden.

Neem contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Zo ben ik rouw- en verlies coach geworden

Ik ben Yasmin Benhizia en nadat ik in 2018 een burn-out kreeg, ben ik eens goed bij mijzelf te rade gegaan. Ik wilde weten wie ik nu eigenlijk ben en wat ik leuk vind om te doen. Ik heb veel denkwerk verricht, heb hard aan mijzelf gewerkt en kwam uiteindelijk tot de conclusie dat ik weer wilde gaan studeren. Maar dit keer wilde ik wel echt iets gaan studeren wat ik leuk vind, het moest meer dan alleen een vaardigheid zijn.

Iemand heeft me ooit verteld dat als je ergens niet volmondig ‘ja’ op kunt zeggen, het dan gewoon een ‘nee’ is. Dit betekent namelijk dat het niet iets is wat op de lange termijn vol te houden is. Het is belangrijk om vooral dicht bij je gevoel te blijven en beslissingen met je hart maken, maar ook om je verstand altijd mee te nemen. Deze uitspraak heeft mij erg geholpen om de keuzes te maken die ertoe geleid hebben om rouw en verlies coach te worden

Zo ben ik uiteindelijk aan de opleiding toegepaste psychologie begonnen. Voor mij was dit een flinke openbaring, want ik ben van nature heel erg nieuwsgierig. Bovendien vind ik het leuk om mensen te helpen, om hen te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. En in mijn werk als rouw- en verlies coach komt dat allemaal samen.

Yasmin

Open-minded en kennis van meerdere culturele aspecten

Als kind van een Duitse moeder en een Algerijnse vader sta ik met elke voet in een andere cultuur. Dit maakt dat ik open-minded ben en dat ik niet alleen een duidelijk concept van de Nederlandse maatschappij rondom rouw en verlies heb, maar mij ook makkelijk in andere culturele concepten rondom rouw kan verplaatsen.

Voor mij als rouw- en verlies coach zijn de werken en studies van Manu Keirse belangrijk. Vooral het citaat ‘Verwerken is niet loslaten, maar leren om op een andere manier vast te houden’ heeft me erg geïnspireerd (Keirse, 2020). Dit komt omdat ik uit eigen ervaring weet hoe verdriet op het minst onverwachte momenten de kop weer kan opsteken.

Het idee van loslaten zou mij erg frustreren, omdat het verlies altijd een deel van mijn leven is. Ik heb dan ook tools en rituelen ontwikkeld die ervoor zorgen dat mijn verdriet mijn dagelijkse leven en beslissingen beïnvloeden. Tijdens mijn sessies staat dan ook niet centraal dat je je verlies moet accepteren en vergeten, maar dat je het een plekje in je leven gaat geven. Het mag er zijn.

Rouw is meer dan alleen verdriet, het gaat vooral om groei.

Het verlies onder ogen zien. De eerste periode van rouw is voornamelijk rationeel.

Hier kan ik je mee helpen

Bij rouw en verlies denken de meeste mensen aan het leren dragen van het overlijden van een dierbare. Maar het omgaan met rouw en verlies gaat om veel meer dan dat. Zo help ik in mijn praktijk bijvoorbeeld ook vaak mensen die te maken hebben met een levend verlies en chronische rouw. Daar kun je mee te maken krijgen als je een kind met een beperking hebt, want je moet dan afscheid nemen van de verwachtingen en toekomstbeelden die je in eerste instantie had. Er zijn nog genoeg andere redenen voor terugkerende gevoelens van verlies, verdriet of rouw om een gebeurtenis of gemis.

Ik kan je daarom als rouw- en verlies coach ook bijstaan als je rouwt om:

 • Basic RGB

  Een ontslag

 • Basic RGB

  Een verloren bedrijf

 • Basic RGB

  Een verbroken relatie

 • Basic RGB

  Ongewenste kinderloosheid

 • Basic RGB

  Verloren gezondheid (bij de diagnose van een ernstige ziekte)

 • Basic RGB

  Een breuk met (een van) je ouders of kind

Yasmins Body and Mind Garden

KvK: 82927898
btw-id: NL003751591B96

Volg mij op:

© 2021 Yasmins Body and Mind Garden | Privacyverklaring